Merhaba
En sevdiğim laftır erken kalkan çok yol alır. Gün uzar, hele öğlen bir yarım saat kestirdin mi, kalanı da büyük bir enerjiyle devam eder. Dün 6.30 da kalkıp, kurabiye ve kek yaptım. Kurabiyeyi ikinci kez denedim, gene istediğim gibi olmadı tarifi bir türlü düzeltemiyorum. Beşinci denemede olur bence. Henüz tarif oturmadığından onu vermeyeceğim. Ama keki yapıp yemelisiniz, muhteşem oldu. Üzerine bizim bağdan toplayıp kuruttuğum kalecik karası üzümlerinden serptim. Çıtır çıtır hoş oldu ama siz istediğiniz meyveyi koyabilirsiniz. Aldığınız üzüm çok gelir, yiyemezseniz gazete kağıdı üzerinde veya tepside bir kenarda kurutabilirsiniz.
Hadi tarif
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
80 gr tereyağ, eriyip oda ısısına gelmiş
1 çay bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
3 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
80 gr tereyağ, eriyip oda ısısına gelmiş
1 çay bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
Kek kalıbını katı yağ ile yağlayıp, unlayın, buzdolabına koyun. Kuruları bir kasede karıştırın. Yumurta ve şekeri çırpın. Beyaz krema gibi olsun. Fırını 160 dereceye ısıtın. Yağ ve yoğurdu ekleyip hafif çırpın. Sonra kuruları ekleyip kaşık veya spatulayla yedirin. Hatırlarsanız kek unla çok çırpmaya gelmez, kabarmaz. Sonra kalıba dökün, kuru üzümleri üzerine serpin. Fırında 160 derecede 30-35 dakika, batırdığınız kürdan temiz çıkana dek pişirin. Fırın kapağı 20 dakikadan önce asla açılmaz. Hatta ben en son üzeri iyice kızarınca açıp kontrol ediyorum. Bir de bir yemeğin piştiği kokusundan belli olur. Tabii kast ettiğim yanık kokusu değil😀 o sevdiğimiz buram buram yemek veya kek kokusu.
O zaman her şeyin başı sağlık diyor, afiyet ama ille de sağlık diliyorum hepinize...
Yorumlar
Yorum Gönder