Bu sene bahçenin şeftalisi çok oldu. Dağıttık bitiremedik, yedik bitiremedik. Geçenlerde yatmıştım ki bu tarif aklıma geldi. Kalktım gece gece denedim. Ertesi gün annemle, ablama yedirip, paylaşmaya uygun mu diye sordum. Uygun dediler 🙂
Pişmesini beklerken de, çok saygı duyduğum bir profesörün, sohbet ederken, bahsettiği Mevlana'nın misafirhane şiirini okudum. Sayfamda okumadıysanız ve merak ederseniz Aysun Telek facebook sayfasından veya internetten bulabilirsiniz.
Hadi tarif;
Şeftalili Fındıklı Kek
4 adet şeftali
75 gr un
100 gr fındık
100 gr toz şeker
2 adet yumurta
100 gr tereyağ veya margarin
4 adet şeftali
75 gr un
100 gr fındık
100 gr toz şeker
2 adet yumurta
100 gr tereyağ veya margarin
Yağı eritin ve oda ısısına gelene kadar bekletin. Ufak bir borcamı yağlayın, tozşeker serpin. Şeftalilerin kabuklarını soyun, dilimleyerek tepsinin dibine yerleştirin. Fındığı tozşekerle robotta iyice çekin. Unla karıştırın. Kuru karışıma yumurtayı ekleyerek kaşıkla karıştırın, oda ısısına gelmiş yağı ekleyerek gene kaşıkla karıştırın. Hamuru şeftalilerin üzerine kaşık kaşık koyup, yayın. 175 derece fırında 30-40 dakika kadar pişirin. Soğuyunca uygun bir tabak veya tepsiye ters çevirin. Fındık yerine badem veya Antep fıstığı da olur. Hangi yemişi ve meyveyi kullanacağınız damak tadınıza kalmış.
Afiyet ama ille de sağlık olsun 😉
Yorumlar
Yorum Gönder