Günaydın :)
Kalkın limonlu kurabiye yapalım :)
Benim Mersinli limonların akibeti belli oldu, kurabiye oldular. Miss gibi limon kokan kurabiyeler. Ben özellikle yeşil olanları kullanmayı seviyorum, arada yeşil kabuklar görünmesi çok hoşuma gidiyor.
Şimdi tarife geçmeden önce bir kaç ipucunu konuşalım.
Eğer limonun kabuğunu kullanacak, yani rendeleyecekseniz kalın kabuklu tercih edin. Yok suyunu kullanacaksanız ince kabuklu olsun. Limonu rendelerken beyaz kısma kadar inmeyin orası acıdır, koyduğunuz şeye o acılığını verir. Rendelediğiniz kabukları kek veya kurabiyeye hatta limonataya koymadan önce toz şekerle iyice ovalayın kokusu ve yağı iyice ortaya çıkar.
Bu tarz kurabiyeleri şekil vermeden önce 1 saat buzdolabında bekletmek iyidir. Kurabiye ve kekleri pişirdikten sonra 5 dakika kabında soğutup, sonra içini iyice çekene kadar, yani soğuyana kadar soğutma telinde bekletmek gerekir. Fotoğrafta benim soğutma telindeki kurabiyeleri görebilirsiniz.
Hadi tarif
3 limon
1/2 fincan toz şeker
2 dolu kahve fincanı pudra şekeri
Bir fiske tuz
100 gr tereyağ (oda ısısında)
1 yumurta
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
1/2 fincan toz şeker
2 dolu kahve fincanı pudra şekeri
Bir fiske tuz
100 gr tereyağ (oda ısısında)
1 yumurta
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
Limonların kabuklarını rendeleyin ve toz şekerle iyice ovun. Tereyağ ve pudra şekerini ekleyip yoğurun, yumurtayı ekleyip karıştırın, un ve kabartma tozunu da ekleyip hamur haline getirin. 1 saat buzdolabında bekletip şekil verin. 160 derecede 10 dakika pişirin. Aslında kurabiyenin tepsiye değen alt kısımları hafif kahverengi olunca hemen çıkarın pişti demektir. O yüzden bu tarz kurabiyeler fırındayken başında beklemek iyi olur.
Yanına da bir kahve yapın, ağzınızda limon tadı varken beni anın. Limon delisi kadından kurabiye diye. :)
Yorumlar
Yorum Gönder