Datça Bademi

Biraz da Datça'ya gidelim mi? Hem de gönlümüzde çiçekler açsın. Arada sizinle malzemeleri de konuşalım çünkü iyi bir yemeğin sırrı iyi malzeme. Şanslıyız, Anadolu muhteşem bir iklime sahip olduğu için bize de çeşit çeşit malzeme sunuyor. Pişirmeyelim de ne yapalım? Bunlardan biri Datça bademi, bademin hası. Bizim kuruyemişçilerden alıp yediklerimiz çoğunlukla Amerikan bademi. Datça bademinin, çeşidine göre güçlü ve güzel bir aroması var.
Fotoğrafta solda gördüğünüz Amerikan bademi, sağda gördüğünüz Datça bademi. Amerikan bademi tornadan çıkmış gibi aynı şekil ve boyda, dolgun ve kalın damarlı. Datça bademi yamru yumru, irili ufaklı. Bazen satarken irileri, ufaklarından ayırıyorlar. Şubat ortasında Datça badem çiçekleriyle bezeniyor, bir şenlik bir şenlik. Belki gelecek yıl yolunuz düşer hem çiçeklere bakar hem de badem alırsınız.

Otomatik alternatif metin yok.

Görüntünün olası içeriği: ağaç

Yorumlar