Zeytinyağlı Enginar

Bugün hem çalışan hem de bebek bekleyen arkadaşlarım kolay ve sağlıklı tarifler lazım deyince, kalk Aysun kalk dedim kendime.
Dolayısıyla bu tarifi buraya koymamda iki itkim var. Birincisi çalışan ve zamanı kısıtlı olan kadın erkek tüm arkadaşlarım için pratik bir tarif verme isteği. İkincisi de Mart ve Nisan aylarının çok sağlıklı olduğu söylenen canım enginar zamanı olması.
Size hem çok pratik, hem lezzetli, hem de görüntüsü hoş bir enginar tarifi yazıyorum.
Malzemeler:
4 adet enginar
2 adet orta boy havuç
1 orta boy soğan
Zeytinyağ
Yarım limon suyu
Soğanı piyazlık doğrayın. Havuçları rendeleyin. Soğan ve havucu bir kaseye alıp üzerine bir çorba kaşığı zeytinyağıyla, yarım limon suyunun 1/3'ünü ve biraz tuzu ekleyip karıştırın. Aynı salata yapar gibi değil mi? Yayvan bir tencereye bir su bardağı sıcak su, 1 çorba kaşığı zeytinyağ, yarım limonun kalan suyunu ve tuzu ekleyin şöyle bir karıştırın. Enginarları su karışımı yaptığınız, tencereye dizin, bir kaşıkla, tenceredeki sudan enginarların üzerlerine de gezdirin. Havuçlu salatayı enginarlara paylaştırın. Tencerenin ağzını kapatın. Önce 5 dakika hızlı ateşte sonra 45 dakika çok kısık ateşte pişirin. Arada (25. dakikada örneğin) suyunu kontrol edin, ateşinize bağlı olarak, su biterse sıcak su eklersiniz. Mutfakta çareler tükenmez. Yavaş ateşte pişirdiğinizde sebzelerin aromalarının daha kalıcı olduğunu göreceksiniz

.
Aman Aysun o kadar pişirecek vakit nerede, misafir geliyor sıkıştım derseniz; koyun düdüklüye, düdüklünün huyuna göre değişir ama 7-10 dakikada mis gibi pişer. Düdüklünüz huysuz çıktı hafif çiğ kaldı, dert etmeyin enginar çiğ bile keyifle yenir, hatta daha sağlıklı bile olur.

Yorumlar