Bugün de size Anadolu'nun güzel mi güzel, kolay mı kolay çorbalarından birinin tarifini vereyim. Yoğurt çorbası. Yalnız kullanılacak yoğurt önemli, ekşi olursa daha bir güzel oluyor. Bir de daha önce bahsettiğim üzere, benim ailem Kayseri'li biz bu çorbayı pirinçle yapıyoruz. Ama eşimin ailesi Afyonlu, eşimin anneannesi arpa şehriye ile yapıyormuş. Ben bazen eşimin gönlü hoş olsun diye arpa şehriye, bazen benim gönlüm hoş olsun diye pirinç kullanıyorum. İkisi de güzel. Siz de sırayla ikisini de deneyin, bakalım hangisi hoşunuza gidecek.
Hadi tarif!
Yoğurt Çorbası
Malzemeler
250 gr süzme yoğurt
1 yumurta sarısı
2/3 fincan pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 çorba kaşığı nane
1 çorba kaşığı salça
250 gr süzme yoğurt
1 yumurta sarısı
2/3 fincan pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 çorba kaşığı nane
1 çorba kaşığı salça
Süzme yoğurdu yumurta sarısıyla çırpın, su ekleyerek sulu ayran kıvamına getirin. İçine yıkadığınız pirinçleri ekleyerek bir saat bekletin. Beklettiğiniz karışımı ocakta karıştırarak pişirin. Kaynayınca, 5 dakika daha pişirip altını kapatın. Tuzunu ekleyin. Küçük bir tavada yağı kızdırıp salçayı kavurun, altını kapatıp naneyi ekleyip karıştırın. Salçalı yağı pişirdiğiniz çorbaya ekleyin. Yerken az gelirse daha nane ekleyebilirsiniz. Ne de olsa hepimizin beğenisi ve damak tadı farklı.
Afiyet sağlık olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder