Yeşil Domates Yemeği

Bayramda bağı bozduktan sonra, bu yakında da bostanı bozduk. Bu yüzden bu aralar kendimi yapıcı değil bozucu hissediyorum :) pazar sabahına bu espriyle başlamanıza sebep olduğum için üzgünüm ama kendimi tutamadım :)
Bostanı bozunca kızarmamış bir sürü yeşil domatesimiz oluyor. Bir kısmını camın önüne koyuyorum yavaş yavaş kızarıyorlar. Renk değişimlerini görmek çok hoş. Bir kısmını da yemek ve meze yapıyorum, şimdi size onların tariflerini vereceğim.
Yalnız yeşil domateslerin güzelliğine bakar mısınız? Erik gibi yemyeşil. Yenebilse çiğ çiğ yiyeceğim.
Hadi tarif;
Yeşil Domates Yemeği
750 gr yeşil domates
1 orta boy soğan
2 adet sarımsak
2 adet kırmızı domates
1 yemek kaşığı salça
1/2 su bardağı bulgur
1/4 demet maydanoz
2 yemek kaşığı pekmez (veya 1 tatlı kaşığı şeker)
Soğan ve sarımsakları 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Kırmızı domates ve salçaları ekleyip onları da biraz kavurun. Sonra yeşil domates ve pekmezi ekleyip kavurun. Bulgur ve üzerine gelecek kadar kaynar su koyup 30 dakika pişirin. Altını kapatıp ince doğradığınız maydanozu ekleyin.
Mezesi için
Fotoğrafta gördüğünüz gibi domatesleri küçük doğrayın, bir kasede az bir zeytinyağ ve tuzla karıştırıp fırın kabına alın. Rengi solunca ve dıştakilerin kenarları hafif kahverengileşince pişmiştir, fırından alın. Soğuyunca çok az soğanı yemeklik doğrayın içine katın, biraz da balzamik sirke veya elma sirkesi ekleyin. Sirkeyi kendi damak tadınıza göre ayarlayın ben az seviyorum. Çok güzel bir meze oluyor hafif ekşili.
Afiyet ve sağlık olsun...




Yorumlar