Gelelim pan cake tarifine, filmlerde bunu gözleme diye çevirirler, gram alakası yok. Tava keki diyelim, ben uydurdum, direk çevirisi de böyle, bence çok da güzel oldu.
Şimdi, gene az, öz yapacağız. Gördüğünüz gibi orta boy sekiz tane çıkıyor. Kalabalıksanız iki ölçü yapın.
Malzemelerde, kabartmak için hem kabartma tozu hem de karbonat kullanacağız. Kabartma tozu yukarı doğru karbonat yana doğru kabarmayı sağlar.
Hadi tava keki tarifi;
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 fiske tuz
1 çay kaşığı vanilya (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 fiske tuz
1 çay kaşığı vanilya (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Kuru malzemeleri koyup karıştırın, yumurtayı, yağı ve sütün yarısını koyup karıştırın, topaklanma olmasın diye sütü yarım yarım koyuyoruz, sonra kalan sütü ekleyip karıştırın.
Tavayı az bir sıvı yağ ile yağlayın. Tava ısınınca, hamurdan kepçeyle tavaya istediğiniz büyüklükte dökün. Kenarları toplanıp üzeri kabarcık kabarcık olunca pişmiştir, çevirin.
Reçelle, kakaolu fındık ezmesiyle pek güzel olur. Hazırladığınız hamura mevsimine göre küçük doğradığınız çilek, şeftali koyarak da pişirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder