Kesin daha önce yazmışımdır olsun gene yazayım. En sevdiğim öğündür kahvaltı. Çünkü sabaha ve aydınlığa aittir. Bir kere yeni güne uyanmışsınızdır, uzun ve kocaman bir gün uzanır önünüzde, hele bir de yapılacak, size heyecan veren şeyler varsa işte o sabahın tadına doyulmaz. Hani bayram sabahına uyanırsınız erkenden, içinizde heyecanla, işte yapacaklarımın heyecanıyla bazen erkenden gözüm açılır.
Erkenden gözünüz açıldı evdekilere güzel bir kahvaltı hazırlayalım omlet mesela. Omletin püf noktaları var. İyi bir omletin içi yumuşak olur. O yüzden bir tarafını pişirip diğer tarafı çevrilmez. Pişirme süresince tava ileri geri sallanır.
Ha bir de eve geldiniz yemek yok et gibi protein içerdiği için herhangi bir öğünde ihtiyacı giderir. Hem hatırlarsak Fransızlar öğle ve akşam yemeklerinde yiyor. Sabah kruasan ve kahve tercih ediyorlar.
Hadi tarif,
2 yumurta
1 çorba kaşığı su veya süt
Bir fiske tuz
Bir fiske karabiber
1 çorba kaşığı su veya süt
Bir fiske tuz
Bir fiske karabiber
Hepsini kaseye koyun, çatal veya çırpcıyla karıştırın.
Tavaya bir tatlı kaşığı tereyağı koyun erisin, hatta biraz ısınsın ama yanmasın. Tavanın her tarafını, hatta kenarlarını yarısına kadar yağlayın. Çevirerek veya spatula yardımıyla plabilir. Yumurtayı dökün ve videoda gördüğünüz gibi sallayın. Sonra kıvırıp tabağa alın.
Üzerine taze kıyılmış maydanoz serpin. Ben daha önce kuruttuğumu kullandım taze elimde yoktu.
Tavaya bir tatlı kaşığı tereyağı koyun erisin, hatta biraz ısınsın ama yanmasın. Tavanın her tarafını, hatta kenarlarını yarısına kadar yağlayın. Çevirerek veya spatula yardımıyla plabilir. Yumurtayı dökün ve videoda gördüğünüz gibi sallayın. Sonra kıvırıp tabağa alın.
Üzerine taze kıyılmış maydanoz serpin. Ben daha önce kuruttuğumu kullandım taze elimde yoktu.
Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder