Kocaman günaydın. Aman ne mutluluk bayram geldi. Severim bayramları; hazırlığını, ikramlarını ve ruhunu. Bir tek üst üste şerbetli tatlı yemek yorar beni. Öğle vakti gibi, Allahım biri ayran verse de tuzlu tuzlu içsek, diye hasretle içimden geçiririm. Bu bayrama erik hoşafı yapsak, mayhoş ve soğuk, güzel olmaz mı? Hem de öyle tatlı bir pembeliği var ki. Hem göz, hem mide mutlu
Hadi tarif,
300 gr kırmızı erik
1 lt su
2 çorba kaşığı bal
1 lt su
2 çorba kaşığı bal
Tencereye suyu ve eriği koyun kaynatın. Kaynadıktan sonra altını iyice kısın 20 dakika daha pişirin. Altını kapatın 30 dakika sonra balı koyup eritin. Tadına bakın daha tatlı seviyorsanız 1 kaşık daha bal koyun. Buz gibi servis edin.
Kolay değil mi? Afiyet sağlık olsun.
Hayırlı ve mutlu bayramlar...
Yorumlar
Yorum Gönder