Kayısılı Turta

Kayseri'de bu turtasız yaz geçiremezdik, dört çaylarımızın olmazsa olmazı olan bu turtayı sizinle paylaşmak istedim. Şaka, bahçeden topladığımız ve buzdolabında sona kalan kaysılar hakkın rahmetine kavuşmadan bu tarifle onların hayatını kurtarmak, kendimize de tatlı keyfi sunmak istedik. Güzel de oldu. Bu tarifi de sonra döner bakarız diye şuracığa bırakalım dedik. Sonra şeftali ile de deneyeceğiz. 




Malzemeler

 

Üstü için

10 tane kayısı

1 çorba kaşığı tereyağ

3 çorba kaşığı pekmez

 

Turta için

125 gr oda ısısında tereyağ

½ su bardağı toz şeker

½ su bardağı yoğurt

1 yumurta

50 gr fındık veya badem unu

2-2,5 su bardağı un

1 paket vanilya

½ tatlı kaşığı kabartma tozu

½ tatlı kaşığı karbonat

 



Yapılışı


Turtayı yapacağınız fırın kabını tereyağ ile yağlayın.

 

1 çorba kaşığı terayağını eritin, kayısıları bir dakika kadar terayağında kavurun, pekmezi ekleyin suyunu çektirin. Fırın kabının tabanına kayısıları koyun.

 

Un, fındık unu, kabartma tozu ve karbonatı karıştırın. Şekeri parmaklarınızla tereyağına yedirin. Yoğurt ve yumurtayı yedirin. Un karışımını ekleyip ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurun. Unu koyduktan sonra hamuru çok karıştırmayın kabarmaz. Hamuru kayısıların üzerine serin. 175 derecede 35-40 dakika pişirin.

 





Afiyet olsun

Yorumlar