Kıyır kıyır ağızda dağılan bir kurabiye. Çay, kahve, limonata, hoşaf, gazoz her şeyin yanına gidiyor çok hafif.
Üstelik hava almayan cam veya teneke saklama kabında bir aya kadar dayanıyor. Bir kurabiyeden daha fazla beklentimiz olamaz bence :)
O zaman tarif
250 gr terayağ oda ısısında
125 gr pudra şekeri
1 büyük yumurta oda ısısında
55 gr mısır nişastası
1 paket vanilya
450 gr un
450 gr un
Yapılışı
Tereyağ ve pudra şekerini karıştırın krema gibi olsun, yumurtayı ekleyip karıştırın. Mısır nişastasını ekleyip karıştırın. Unu ve vanilyayı ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru buzdolabında 30 dakika bekletin.
Fırını 170 dereceye ısıtın. Hamuru merdaneyle açıp istediğiniz kalıpla kesin. Fırında pişirme süreniz kurabiyelerin büyüklüğüne göre değişir. Dikkat edeceğiniz nokta kenarları hafif kahverengi olunca hemen fırından çıkarın. Altının pişmiş kahverengisi kenarlara vuruyor demektir. Fikirvermesi için fotoğraftaki büyük kalpleri ben 11 dakika, küçük kalpleri 8 dakika pişirdim.
Bu kurabiyeleri şeker hamuruyla süslemeniz mümkün. Bunun için nişastayla açtığınız şeker hamurlarını aynı kalıplarla kesip fırçayla hafif su sürüp kurabiyelerin üzerine yapıştırabilirsiniz.
Ben daha önce bu hamurla iki çok tatlı insanın Defne ve Deniz'in doğum kurabiyelerini yapmıştım onların fotoğrafını da aşağıda paylaşıyorum. Tabii kurabiye süsleme oyun gibi çok alternatif var. Amacınıza ve yaratıcılığınıza göre tasarım size kalmış. İlhamınız bol olsun :)
Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder