Biricik annem pişirirdi elmalıyı, elma ve tarçın kokusu evi sarardı, ne güzel olurdu. Bu onun tarifi değil, daha yoğun tereyağ olduğu için ben bu tarifi tercih ediyorum. Tereyağının kurabiyedeki kokusu beni çok cezbeder, bakalım siz de beğenecek misiniz?
Hadi tarif
İç malzeme:
Dört adet elma
Bir çay kaşığı tarçın
Dört çorba kaşığı toz şeker
Elma soyulup rendelenir, malzemeler bir tencerede sote edilir. Hazır olunca soğuması beklenir.
Hamur:
500 gr un (3 su bardağı tepeleme)
250 gr tereyağ
20 gram kabartma tozu (2 paket)
100 gr pudra şekeri (3/4 su bardağı)
İki adet yumurta
Un tezgaha dökülür, ortası açılır tüm malzeme koyulur, ortada harmanlanır, sonra kenardan un alınarak yoğrulur. 30 dakika buzdolabında dinlendirilir. Merdaneyle açılıp iç harç konur ve şekil verilir. 150 derece fırında 22 dakika kenarları hafif kahverengi oluncaya dek pişirilir. Ben tercih etmiyorum ancak arzu ederseniz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun 😉
Yorumlar
Yorum Gönder