Merhabalar,
Yazmadım, görüşemedik hasret hasıl oldu.
Sizinle paylaşmayı çok istediğim, Kars’tan getirtip, yılbaşında aile için pişirdiğim kaz tarifi vardı. Ama telaşla pişirirken fotoğraflarını çekmeyi unutmuşum,😱 o yüzden paylaşamıyorum, üzüntü içindeyim.
Ağır olmasın diye üzerine de kabak tatlısı yapmıştım, onun tarifini vereyim bari.
Kabak tatlısı
16 yumruk büyüklüğünde dilim kabak
Her bir dilim için 2 çorba kaşığı şeker
Her bir dilim için 2 çorba kaşığı şeker
Tencereye kabakları ve üzerine şekeri, iki kahve fincanı suyu koyun. 10 dakika harlı, 2 saat kısık ateşte pişirin
Sonra kabakları fırın kabına alıp, 1,5 saat 150 derecede kızartın. Kaymak ve cevizle servis edin.
Fırında kızartınca susumsu ve haşlama tadı gidiyor, daha güzel oluyor.
Afiyet olsun, güzel bir 2018 yılı olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder