Lor Peyniri

Günaydın,
Biz burada israf sevmiyoruz ya. Gene bir israftan kaçınma tarifi yapalım hadi. Günlük süt aldınız, amma velakin kullanmaya vakit bulamadınız, kesildi. O zaman ondan güzel bir lor peyniri olur. O kadar da kolay ki!
Sütü koyun tencereye, başlatın kaynatmaya, peynir suyundan ayrılıp, ufalanmış gibi suda belirecek. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha tutun. Süzgece alıp iyice süzülene kadar bekletin. Üzerine bal dökün, Ege'de karadut reçeli dökerler ki tarifini vermiştim öyle yiyin, nasıl isterse güzel canınız.
O artan suyu da sakın dökmeyin, kek yaparken kullanın, yabancı tariflerdeki butter milk budur. Süt yerine koyun, çok da lezzetli olur.
İsrafa karşıyız, nimetin, emeğin, kapasitenin!
Afiyet ama ille de sağlık olsun!



Yorumlar