Ben gibi tahin sevenlerdenseniz, ağızda dağılan bu kurabiyeyi de seveceksiniz. Teyzemde yediğimde, hazır aldı sandım. Sonra ben yaptım deyince, teyzeee vermelisin bunun tarifini dedim. Şimdi de ben size veriyorum. 😉
Hadi tarif,
Malzemeler
250 gr tereyağ, oda ısında
2 yumurta, birinin beyazı üzeri için kullanılacak
1,5 kahve fincanı pudra şekeri
1,5 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı tahin
1 kahve fincanı ayçiçek yağı
1 paket şekerli vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Susam
250 gr tereyağ, oda ısında
2 yumurta, birinin beyazı üzeri için kullanılacak
1,5 kahve fincanı pudra şekeri
1,5 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı tahin
1 kahve fincanı ayçiçek yağı
1 paket şekerli vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Susam
Tereyağıyla yumurtayı mıncıklayın, şekeri ekleyip yedirin, yağ ve tahini ekleyin, ardından kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip elinizi bırakacak şekilde yumuşak bir hamur hazırlayın. Elinizle yuvarlak yassı kurabiyeler hazırlayın. Önce yumurta beyazına sonra bol susama batırın. 175 derecede kızarana dek, yaklaşık 15 dakika pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder