Pişi/ Göbü/ Hamur Kızartması

Gece gece aklıma düştü iyi mi! Belki pazar sabahı pişi, bir diğer deyişle göbü veya mayalı, ya da hamur kızartması yapmak istersiniz.
Bu sabah annemle pişirirken sohbet ettik. Annemin babaannesi, görmek bana da nasip oldu, sahurda kalkar yedi kişiye pişirirmiş. Vay canına dedik! 😉
Hadi tarif
Malzemeler
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru/instant maya
1 + 1/4 su bardağı ılık su
2 su bardağı ayçiçek yağı
Un, şeker, tuz ve mayayı koyup karıştırın. Elinizi yakmayacak kadar ılıttığınız suyu koyun, yoğurun. Hava almayacak şekilde streç filmle olabilir, yoğurduğunuz kaseyi kapatın, bir saat kabartın. Ayçiçek yağını kızdırın. Yağ iyi kızmazsa, hamur yağ çeker, yerken ağır gelir. Hatta ısırdığınızda, ağzınız yağ dolar. Hamuru elinizle iyice inceltin, önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü kızartın.
Bunun tazesi makbul bitirmeye bakın, saklamaya gelmez.
Afiyet ama ille de sağlık olsun. Bereketli sofralarınız olsun...


Yorumlar