Merhabalar,
Eve girecek olan yorgunsa veya canı sıkılmışsa, onu mis gibi kek kokan bir evle karşılamak isteriz bazen. İsteriz ki mutfaktan tüm eve yayılmış o kek kokusu yorgunluğunu alsın ve can sıkıntısını gidersin. Çünkü bazen sözler yersizdir. Güzel bir kek; yanındayım, seninle ilgileniyorum ve seni saran bu sıcak yuvaya hoş geldin demektir.
Bu amaçla pişirdiğim kakaolu, tarçınlı ve muzlu kekin tarifi aşağıdadır.
Kakaolu-Muzlu Kek
Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı ezilmiş/rondodan geçirilmiş olgun muz
1/2 kahve fincanı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
2,5 su bardağı un
Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı ezilmiş/rondodan geçirilmiş olgun muz
1/2 kahve fincanı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
2,5 su bardağı un
Bir kasede un, tarçın ve kakaoyu karıştırın. Kalıbı tereyağıyla yağlayıp, unla bulayın ve buzdolabına koyun. Yumurta ve şekeri fotoğraftaki gibi kabarıp açık renk oluncaya kadar çırpın. Karışıma muz, süt ve sıvıyağı yavaşça ekleyin. Az ve hafif ayarda çırpın. Kuru malzemeleri yavaş yavaş ekleyin. Az çırpın. Hatırlarsanız unu ekledikten sonra hamuru çok çırparsak kekimiz kabarmazdı. Hamuru kalıba dökün ve 150 derece fırında 50 dakika kadar pişirin. Fırın 20 dakikadan önce kesinlikle açılmaz kek söner. Hamura kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Hamur bulaşarak çıkıyorsa biraz daha pişirin. Keki ılıyana dek kalıbında bekletin, sonra soğutma teline alın iyice soğuyup içini çekince bir fanusa alabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder