Merhaba,
Hani insan sevdiğinin yanına kahvaltı niyetine pratik bir şey koymak ister ya. Havuçlu kek öyle bir yiyecek. Çünkü içinde, havuç, ceviz, sıvı yağ, yumurta var. Hani o gün ne lazımsa içine koymuşuz gibi.
O zaman hadi tarif
Havuçlu kek
4 yumurta
1 parmak eksik olacak şekilde 1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı toz tarçın
1/2 çay kaşığı toz karanfil (isterseniz)
1 çay kaşığı toz zencefil (isterseniz)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı ceviz
3 orta boy havuç
1 parmak eksik olacak şekilde 1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı toz tarçın
1/2 çay kaşığı toz karanfil (isterseniz)
1 çay kaşığı toz zencefil (isterseniz)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı ceviz
3 orta boy havuç
Havucu rondodan geçirin veya rendeleyin. Cevizi de rondodan geçirin veya dövün. Yumurta ve şekeri mikserle beyaz ve kabarık olana kadar 15 dakika çırpın. Un, baharatlar ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın. Çırptığınız yumurtaya yağı ekleyin, mikserin düşük hızıyla karıştırın, un karışımını ekleyip gene düşük hızla karıştırın. Havucu ve cevizi ekleyip, spatulayla karıştırın. Küçük kek kalıplarına koyun. 170 derecede yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Kürdanı batırdığınızda temiz çıkıyorsa, kek pişmiş demektir. Tepsisinde 15 dakika soğuttuktan sonra. Soğutma teline alın. İyice soğuyana dek buna içini çekene dek de diyoruz bekletin.
Afiyet, sağlık olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder