Günaydııın,
Eyooo bugün 23 Nisan, kalkın çilekli pasta yapalım. Çocuklar sever çilekli pastayı, onlara hediyemiz olsun.
Hadi tarif;
Kek
3 yumurta
2 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı su
3 yumurta
2 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı su
Yumurta ve şekeri iyice kabarıp açık sarı olana kadar çırpın. Un ve kabartma tozunu bir kasede karıştırıp iki seferde kabarmış yumurtaya ekleyin. Arada da iki çorba kaşığı suyu koyun. 150 derece fırında 35-40 dakika pişirin. 20 dakikadan önce fırını açmak yasak, kek söner. Piştiğini anlamak için kürdan batırın temiz çıkarsa pişmiş demektir.
Pastayı hazırlarken, kek mutlaka bir gün önce pişirilecek ve dolapta bir gece dinlenecek. Yoksa hazırlarken parçalanır, burnunuzdan gelir.
Krema
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yumurta
Süt dışında bütün malzemeleri tencerede karıştırın. Yavaş yavaş sütü ekleyerek karıştırın. Ocağa alın kaynayıp katılaşana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra iki dakika daha karıştırın ve altını kapatın. Bir tatlı kaşığı tereyağ koyun eriyene kadar gene karıştırın. Ağzını kapatıp soğumasını bekleyin. Ağzını üzeri kabuk tutmasın diye kapatıyoruz.
Birleştirme
Keki ikiye bölün, bir çay kaşığı balı 1çorba kaşığı suyla sulandırıp kekleri ıslatın. Kremanın yarısını sürün. Çilekleri ikiye bölüp kestiğiniz kısım yukarıda kalacak şekilde dizin. Bir çorba kaşığı daha krema sürüp, diğer keki kapatın. Kalan kremayı pastanın üzerine sürün, kestiğiniz çilekleri bu sefer kestiğiniz kısım altta kalacak şekilde dizin. Boşlukları da fotoğraftaki gibi fındık veya bademle süsleyin.
Minnoşlarımızın bayramı kutlu olsun, afiyet ve ille de sağlık olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder