Yılbaşı Kurabiyesi (Tarçınlı, zencefilli)

Merhabalar,
Ben bayramları ve kutlamaları severim. Elimden geldiğince de pişirdiğim şeylerle kutlamaya çalışırım. Bir araya getirmenin birleştirmenin çok önemli olduğuna ve ayrı bir çaba istediğine inanırım. Neler yaparım.
1) O döneme özgü, bir araya gelip yenmesinden keyif alınacak şeyler pişirmeye gayret ederim.
2) Pişirdiğim şeyleri birlikte yiyeceğimiz ortamlar hazırlamaya gayret ederim. Güzel bir kurabiyenin yanına çay demleyip, hadi birlikte yiyelim diyerek diğerlerini çağırmak gibi.
3) Birlikte yerken hoş sohbet edilmesine gayret ederim, keyifsiz, o meclisteki birini rahatsız edecek konuşmalardan uzak durulmasına çaba harcarım.
Bunu yaparken de hani birleştiren aile büyükleri olur ya onları örnek alırım. Birinin makbul olup olmadığına ben şuna bakarak karar veririm, etrafındakileri birbirine düşürüp, bölünmelere mi sebep oluyor, bir araya getirip birleştiriyor mu?
Şimdi size bir yılbaşı kurabiyesi tarifi vereceğim. Ben çok severim, pişirin ve sevdiklerinizi de toplayıp, birlikte afiyetle yiyin.
Yılbaşı kurabiyesi
90 gr tereyağ (oda ısısında)
120 gr esmer şeker (60 gramı pekmez olabilir)
1 yumurta (oda ısında)
250 gr un
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
1/4 çay kaşığı muskat
1/4 çay kaşığı yenibahar
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karbonat
1/4 çay kaşığı kabartma tozu
Kuru malzemeleri bir kasede karıştırın. Tereyağ ve şekeri mikserle çırpın, yumurta ve pekmezi ekleyip çırpın. Kuru malzemeyi üç seferde ekleyip yoğurun. Dolapta bir saat dinlendirin merdaneyle yarım santim kalınlığında açıp istediğiniz şekilde kesin. Önceden ısıttığınız 160 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırına göre bazen süre değişir, kenarları hafif kahverengileşince alın. 15 dakika tepsisinde, sonra soğutma ızgarasında iyice soğuyana kadar bekletin.
Afiyet, sağlık ve birliktelik olsun...



Yorumlar