Merhaba :)
Ayva çıktığından beri, Cahit Sıtkı Tarancı'nın Otuz Beş Yaş şiirindeki şu satır aklımda dolanır durur: Ayva sarı, nar kırmızı sonbahar. Sonbaharı ne güzel tasvir ediyor, tam da ayva ve nar zamanı.
Bağdan ayvaları topladık, çok şeker koymak zorunda kalacağımdan bu sene reçel yapmak istemedim. Bir de iş yerinden arkadaşım ayva tatlısını çok sevince, sevenleri kavuşturmak sevaptır prensibiyle, ayvaların kaderi belli oldu.
Çok kolay bir tarif, deneyin illa,
Ayva Tatlısı
3 adet ayva
3 kahve fincanı toz şeker (tatlı sevenler 4,5 kahve fincanı koyabilir)
1 su bardağı sıcak su
3 kahve fincanı toz şeker (tatlı sevenler 4,5 kahve fincanı koyabilir)
1 su bardağı sıcak su
Ayvaları soyun, benim fotoğrafta paylaştığım gibi dilimleyin. Ortadan bölmeye çalışmayın, çok sert olduğundan elimize bıçağı kaçırmak çok mümkün. Böyle dilimleyin ortada kalanları da ısırarak yersiniz. :)Atalarımız ne demiş bal tutan parmağını yalar. İçleri üste bakacak şekilde tencereye yerleştirin. Toz şeker ve suyunu koyun. 5 dakika hızlı, 2 saat çok kısık ateşte pişirin. Sonunda fotoğraftaki gibi pespembe ve yumuşacık bir ayva tatlınız olacak. Kaymak koyup, üzerine biraz da şerbetinden döküverin.
Afiyet sağlık olsun o zaman...
Yorumlar
Yorum Gönder