Bademli Kek

Bir konuşmaya başlarken ilk bir dakikası önemlidir. Dinleyenlerin konuşmanın geri kalanını dinlemesini yada dinlememesini belirler. Bu ilk tarif de burası için belirleyici olur mu? Kim bilir?
İlk tarif olmak Bademli-Keçiboynuzlu Kek'e kısmetmiş. Keçiboynuzu en az kakao kadar hoş bir tat veriyor. Bu tarifi ikinci denemede oturttum. Hadi malzemelerle başlayalım.
Malzemeler:
3 yumurta (mümkünse oda ısısında)
1,5 su bardağı toz şeker (az tatlı seviyorsanız iki çorba kaşığı azaltın)
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı badem
1 çorba kaşığı toz halinde öğütülmüş keçi boynuzu
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
Kek kalıbını tereyağıyla incecik yağlayıp 10 dakika buzdolabında bekletin, ardından unlayın.


Keki pişirmeye başlamadan en az 10 dakika önce fırını 150 derecede ısıtın.
Bademleri robotta/rondoda iyice öğütün. Un, öğütülmüş badem, toz keçi boynuzu ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın kenara koyun. Yumurta ve toz şekeri mikserle açık sarı renk alıp bir kaç misli kabarana dek çırpın. Mikseri en düşük ayara getirip önce yağı sonra sütü ekleyin. Ardından üç seferde un karışımını ekleyin. Un karışımını yedirin ancak çok karıştırmayın. Un eklendikten sonra kek çok fazla karıştırılırsa, içindeki gluten sebebiyle, kabarmasında sorun olur. Hamuru kalıbınıza dökün ve ısıttığınız fırında 50-60 dakika pişirin. Fırını 20 dakikadan önce açmayın kek söner. Pişme her zaman en iyi kokusundan anlaşılır, yaktığımızda olduğu gibi :). Ama bunun için burnun uzmanlaşması gerekir. Biz işi şansa bırakmayalım. Kürdanı keke batırın temiz çıkıyorsa pişmiştir.


Kalıbında ılıyana kadar bekletin sonra soğutma teline alın iyice soğuyana dek üzerini kapatmayın yani iyice içini çeksin. Var mı güzel bir ev keki gibisi, mis gibi badem ve keçiboynuzu kokan. Afiyet olsun...

Yorumlar